KUNST

bull mengers glad for at præsentere ANDERS VISTI SOLO

COCCYDYNIA

 Coccydynia, ellermere jævnt formuleret: Halebenssmerter, er en medicinsk betegnelse. Årsagen tilcoccydynia er oftest et traume, som har forvoldt permanent skade på halebenet–hyppigst ved direkte stød efter fald bagover, vanskelig fødsel ellervedvarende belastning af halebenet i siddende stilling.

 

I en evolutionær optik er menneskets haleben kilde tilforvirring. Der er stadig tvivl om, hvordan halebenet er fremkommet og hvilkenfunktion det har i dag. Nogle påstår, at det er et resultat af naturligselektion og at halebenets udformning bekræfter tanken om, at menneskettidligere har været en helt anden slags dyr. Andre mener, at alt er skabt af enintelligent designer, og at det faktum, at halebenet påviseligt stadigmedvirker til afviklingen af nogle af de mest basale kropsfunktioner,tilbageviser dets rolle som evolutionært bevis.

Udstillingens værker omhandler nogle af de krumspring,korruptioner og forsimplede narrativiseringer af betydende sammenhænge, der erblevet udfoldet i de territoriale kampe mellem to store fortællinger om altingsopståen.

Anders Visti er uddannet billedkunstner fra Det FynskeKunstakademi i 2006. Visti arbejder med software, installation, film, lyd,tegning og kunstpublikationer - og er medstifter og medredaktør afTidsskriftet/Forlaget * [asterisk], der siden 2002, med springende intervaller,har udgivet kunst- og værkbaserede bøger, tidsskrifter og andre trykte sager.

 
The Wardrobe Exchange Elmstrøm Lund Sandvad Mengers
The Wardrobe Exchange bull mengers

06.01.12 - 30.06.12


Under projektet The Wardrobe Exchange vil billedkunstnerne Line Sandvad Mengers og Line Elmstrøm Lund bytte garderobe i en måned.


I projektet The Wardrobe Exchange undersøges, hvordan et objekt både kan være aktivt i sociale relationer og samtidig fungere som værk. "Beklædning er identitetsskabende og i høj grad en personlig kommunikationsform. Derfor bliver det også græseoverskridende for mig der udelukkende har gået i sort tøj i snart 10 år, pludselig at skulle tage stilling til om jeg er i humør til gult, grønt eller begge dele"  fortæller Line Sandvad Mengers. "Et andet sted det bliver tydeligt at se at vi har byttet tøj, er på fødderne. Det en praktisk udfordring, da jeg bruger størrelse 42 og Line bruger størrelse 38. Men det som interesserer os er blandt andet den gestus det er at overdrage de personlige ejendele man bærer tæt på kroppen.” uddyber Line Elmstrøm Lund. I udstillingsperioden vil Line Sandvad Mengers’ beklædning hænge hos L. E. L. presents, et udstillingssted på Amager i København og Line Elmstrøm Lunds vises hos bull mengers her i Laven, når ikke det er i brug. Begge udstillinger er åben efter aftale.

The Wardrobe Exchange artikulerer forholdet mellem værk, kommunikation, kunstner-subjektet og kunst-objektet.

'Den sociale identitet er de karaktertræk, som man bevidst forsøger at skabe hos sig selv i det sociale samfund. Den måde man ønsker at andre skal se og opfatte ens personlige identitet på. Det er den sociale status og de sociale roller, man prøver at påtage sig, for at blive anerkendt i det (sen)moderne samfund.'

Projektet afsluttes med en FINISSAGE   06. 30. 12   kl. 14.00-16.00 hos bull mengers på Himmelbjegvej 101.
Alle er velkomne.

Okt 2011
EN KUNSTNER KOMMER TIL BYEN

Billedkunstner Karen Petersen er i Laven i forbindelse med sin udstilling i bull mengers’ projektrum på Himmelbjergvej 101. Redaktionens udsendte har stillet hende et par spørgsmål.

Hvem er du?
Jeg er billedkunstner uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2006. Jeg laver konceptuel, relationel kunst. Siden jeg blev færdig har jeg lavet forskellige projekter og været i udlandet og bo flere gange. Jeg er født og opvokset på Ærø og bor nu på Amager.
Hvad er grunden til at du har sagt ja til at komme her til Laven for at lave din udstilling. Hvad ser du af muligheder her?
Jeg ser mange muligheder ved at udstille i Laven. Visningen af kunst som regel er koncentreret om større byer og jeg syntes det er godt med alternativer til det. Sådan at kunst kommer ud og bliver noget der er forbundet med hverdagen, der hvor man bor. Den form for kunst er jeg laver er jeg glad for at kunne vise her, da mine projekter forholder sig til omgivelserne, og det gør det også her.
Har du fået din idé ud fra at det foregik her ude i en lille by?
Mit projekt udspringer af at jeg skulle lave det her til. Det betyder ikke at det ikke kan fungere andre steder, men det er lavet specifikt til Laven. Det er inspireret af mindre byer i Danmark. Hvad finder man eksotisk? Engang snakkede jeg med en der bor i København, men som kommer fra Asien, om at der næsten kun er etniske danskere i de mindre byer på landet, og det synes hun var totalt underligt og overraskende. For mig var det bare sådan det var. Det var ikke en overraskelse som det var for hende, og det fik mig til at tænke over hvordan man går ud fra, hvem der bor hvor. Projektet har så fået en anden udformning, men det er det der har affødt projektet, det er de tanker det kommer af. Det, der så er kommet ud af det er, at jeg stiller et spørgsmål om hvad der er eksotisk.
Må man komme med sig selv, hvis man synes man er eksotisk?
Ja det må man godt hvis man synes.
Er der et strejf af humor og ironi bag ideen?
Der er ikke ironi, men jeg synes da..., ikke som sådan humor, men selve ideen om det eksotiske kan jeg se det humoristiske i fordi det er så konstrueret et begreb.
Kan man købe dit værk?'
Ja det kan man godt, men så får man jo ikke objekterne med. Værket er en ramme jeg sætter op. Man kan sige det er som et stykke musik hvor jeg så beder nogen om at spille et ”stykke”, men det kan jo spilles på forskellige måder. Medspillerne påvirker værket, et andet sted ville det være det samme stykke, men det ville blive forskelligt fra det i Laven, i udformningen, Man kan købe ideen, altså rettigheden til at lave det.
Er det mest sådan nogle svært salgbare værker du laver?
Mest, men jeg laver også en del værker som er i glas og ramme og nemt kan sælges.
Er succesen afhængig af hvor mange der deltager?
Nej, hvis folk har overvejet hvad de har af eksotiske objekter, så er det ikke så vigtigt om der kommer 3 eller 30 objekter, eller hvor mange der reelt ser udstillingen. Det betyder noget for mig hvis jeg har sat en tanke eller overvejelse i gang om det eksotiske.

Laven samling af Eksotiske Objekter kan ses fra 17 September - 1. Oktober
Åbning Lørdag den 17. Sep 14:00 - 16:00
Andre dage: Efter aftale - sandvadmengers@gmail.com
  
 

 
Laven Klaviatur 2016
Af Birgitte Ejdrup Kristensen

 CECILIA DE JONG SOLO

Fuglesilhuetter, Version II

Fuglesilhuetter, Version II består af en række forskellige silhuetter af fugle der kan opleves i Danmark. De er skåret i sort folie og klæbet op på udvalgte vinduer i private hjem rundt omkring i Laven. Nogle af fuglene ses i par eller flok. Nogle på træk, andre i en tumlende flok.

Dette værk er i sin oprindelige form skabt som et institutions kritisk værk, der er stærk inspireret af almindelig privat eftertænksomhed som fuglesilhuetter i vinduerne oprindeligt kan siges at være.
Værket blev første gang vist på et moderne museum med masser af store vinduespartier. Hvilket gav fantastiske rammer for kunsten indenfor, men som desværre resulterede I mange døde fugle udenfor. Det forsøgte Cecilia med denne installation at råde bod på.
Nu, i Laven, har værket fået et nyt budskab. Det beskæftiger sig ikke med institutionen, men i stedet med det nære. Værket vender tilbage til den sfære det komn fra.

Med denne version vil Cecilia hylde det private initiativ, den eftertænksomhed og omsorg vi mennesker kan udvise. Hun vil give indbyggerne i Laven mulighedem for at finde et kortvarigt fællesskab om installationen I deres vinduer og omkring besøgendes oplevelse af denne. Kan det lykkes at kommunikere omtanke og fællesskab med nogle klistermærker fordelt på vinduer i Laven?

Cecilia de Jong forsøger altid at skabe relationer når hun udarbejder og viser sine værker. Værkerne er altid skabt til et specifikt sted og dette steds særlige bestingelser. Med sine værker håber hun at kommunikere med de mennesker der møder dem og skabe noget der kan finde en plads I deres dagige liv. Cecilia de Jong er uddannet billedkunstner fra Det fynske kunstakademi i 2008.

- Laven.dk - Laven Borgerforening - lavenborgerforening@gmail.com - webmaster: bullpetersen@gmail.com -
Lav din egen hjemmeside med mono.net